Съдебните заседатели във Форт Лодърдейл, американския щат Флорида, поискаха стрелецът Никълас

...
Съдебните заседатели във Форт Лодърдейл, американския щат Флорида, поискаха стрелецът Никълас
Коментари Харесай

Искат доживотен затвор за масов убиец от училище в САЩ

Съдебните заседатели във Форт Лодърдейл, американския щат Флорида, желаеха стрелецът Никълас Крус да бъде наказан на пожизнен затвор без право на подмяна за извършването на всеобщо ликвидиране при пукотевица през 2018 година в учебно заведение във Флорида, съобщи CNN.

12-членното жури не съумя да стигне до единомислещо решение относно рекомендацията за смъртно наказване.

Съдията отложи произнасянето на присъдата за 1 ноември.

Припомняме, че Крус се призна за отговорен предходната година за убийството на 17 души в гимназията Марджъри Стоунман Дъглас в град Паркланд.

Крус, който в този момент е на 24 години, умъртви 14 възпитаници и трима члена на учебен личен състав, както и рани още 17 души на 14 февруари 2018 година

По-късно той съобщи, че е избрал Деня на влюбените, с цел да направи невероятно учениците да го празнуват някога още веднъж.

Крус е бил изключен от учебното заведение и е бил на 19 години, когато е направил закононарушението.

Въпреки че юристите на отбраната се съгласиха, че клането е било " преднамерено и непоносимо ", те твърдяха, че стрелецът е страдал от психическо заболяване за цялостен живот заради обстоятелството, че майка му е злоупотребявала с алкохол по време на бременността си с него.

Прокурорът Майк Сац отхвърли аргумента на отбраната, че клиентът им е страдал от неврологично разстройство, като уточни метода, по който той борави с оръжието си по време на нападението.

Самият Крус е изискал да получи пожизнен затвор без право на подмяна, за да може да посвети живота си на това да оказва помощ на другите.

Процесът включваше показания на очевидци от оживели и видеозаписи от нападението, направени с мобилни телефони.

Стрелбата освен беше оповестена за една от най-смъртоносните сходни в историята на Съединени американски щати, но и казус заради оживелия стрелец, който е съден за действието си. Девет други лица са простреляли 17 или повече души в убийства в Съединени американски щати, само че всички те са били убити от полицията или са се самоубили, преди да могат да бъдат задържани.

Както постоянно при сходни нещастия, това ликвидиране бе последвано от митинги с претенции за повече контрол при продажбата и използването на оръжие в страната. За Съединени американски щати обаче това е тематика, която мъчително разделя обществото. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР